#

Живопис на склі: в Ірпінському музеї презентували нову виставку картин (ВІДЕО)

10.12.2020 09:00
Живопис на склі: в Ірпінському музеї презентували нову виставку картин (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

В Ірпінському історико-краєзнавчому музеї відкрилася нова виставка картин, намальованих на склі, під назвою "Карантинний живопис і не тільки…"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на спільноту "ITV".

Це третя ірпінська виставка художниці з Луганська Ірини Мезері, яка вже п’ять років живе і працює в Ірпені.

Коли п’ять років тому ми вперше відкривали виставку Ірини Мезері в Ірпені, найбільше мене вразила її історія про те, що коли вона покидала окуповані території України на Сході, перше, що вона забрала з собою – це картини, – приємно здивована начальниця відділу культури, національностей та релігій Ірпінської міськради Євгенія Антонюк.

Роботи Ірини Мезері незвичайні не лише тому, що створені на склі. Художниця вигадала свою неповторну техніку, аналогів якої немає в цілому світі.

Живопис на склі – це взагалі дуже особливий вид живопису, який відомий давно в Європі, в тому числі в Західній Україні є художники, які працюють (у цій техніці), але їх дуже мало. У мене була в Ужгороді виставка, і ось там говорили, що в них є одна така представниця живопису по склу, – зазначила художниця.

Ірина Мезеря завжди експериментує. Окрім скла, використовує й інші матеріали, які припадають їй до душі. На її новій виставці є дві картини, написані на стареньких дверцятах.

Кожну з майже 30 картин, представлених на виставці, супроводжує авторська цитата. Це також один із прийомів, який використовує художниця.

Однією ж із центральних думок «карантинного живопису» є одвічне питання: як і навіщо ми живемо в цьому світі й що залишимо по собі. Тож якщо вам раптом також близька ця тема – виставка триватиме до Нового року.

Нагадаємо, що ірпінська лікарня отримала благодійну допомогу на 2 млн грн.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: