#

Заступник голови КМДА Пантелєєв намагається легалізувати незаконну ЛЕП до "Межигір'я" Ахметова під Києвом

07.10.2019 15:58
Заступник голови КМДА Пантелєєв намагається легалізувати незаконну ЛЕП до "Межигір'я" Ахметова під Києвом

Днями до заступника голови КМДА Петра Пантелєєва приходили представники компанії ДТЕК Ріната Ахметова з проханням видати дозвільні документи на незаконну лінію електропередач, яка йде до маєтку олігарха під Києвом

Про це порталу «Моя Київщина» повідомили джерела в Київській міській державній адміністрації.

«Після візиту представників ДТЕК до Пантелєєву останній розвинув бурхливу діяльність і почав тиснути на Департамент містобудування та архітектури КМДА, вимагаючи, незважаючи на порушення з боку олігарха, оперативно підписати дозвільні документи на незаконну лінію електропередач», - повідомило джерело.

Варто нагадати, що Ринат Ахметов, який є одним з найбагатших людей в Україні, побудував під столицею – у селі Плюти – величезний особняк, який зареєстрований як реабілітаційний оздоровчий комплекс. Будівництво даного об'єкту триває з 2013 року.

Як раніше писав портал «Моя Київщина», активісти заявили про підготовку до незаконних будівельних робіт по проведенню електропостачання в особняк Ахметова. Мережу хочуть прокладати переважно в межах міста Києва та Київської області, частково по території Обухівського району Київської області (територія природно-заповідного фонду), а частково по території міста Києва – на землях комунальної власності. Зокрема, незважаючи на те, що проект ЛЕП відсутня в Генплані Києва вже затверджено технічне завдання на проектування мережі, яка буде йти через ліс. При цьому при будівництві ЛЕП планується вирубка дерев в заповідній зоні.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: