#

Залізничні колії до ЧАЕС готові до експлуатації, - Укрзалізниця

30.07.2021 10:15
Залізничні колії до ЧАЕС готові до експлуатації, - Укрзалізниця
Фото з мережі Інтернет

Залізничні колії готові до перевезення відпрацьованого ядерного палива з Рівненської, Хмельницької та Південно-Української атомних електростанцій

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "unian.uа".

За словами керівника компанії АТ "Укрзалізниця" Івана Юрика, реконструкцію ділянки між станціями Вільча та Янів, що з’єднує зону відчуження Чорнобильської атомної електростанції з основною залізничною мережею, було виконано в рекордні строки.

Юрик зазначив:

Сьогодні ми перевірили готовність колій до перевезень та пропустили ділянкою перший тестовий поїзд. Усі випробовування пройшли успішно, і колії в зону відчуження ЧАЕС повністю готові до експлуатації. Чекаємо на перший поїзд з відпрацьованим ядерним паливом.

У зв'язку з цим сказано, що реконструйованою ділянкою буде перевозитися до централізованого сховища в зоні відчуження ЧАЕС відпрацьоване ядерне паливо з трьох атомних електростанцій: Рівненської, Хмельницької та Південно-Української.

В Укрзалізниці зазначили, що у ході робіт було замінено та реконструйовано 24,56 км колій, ще середнім ремонтом оновлено 4,3 км колій.

Нагадаємо, що 28 липня невідомі "замінували" Чорнобильську атомну електростанцію (АЕС), наразі правоохоронці шукають на території підприємства вибухівку.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: