#

У Згурівській громаді планують закрити навчальний заклад

05.05.2021 19:39
У Згурівській громаді планують закрити навчальний заклад
Фото з місця події

Сьогодні, 5 травня, відбулися громадські обговорення реорганізації, ліквідації навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дитячий садок" в селі Середівка

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Згурівська територіальна громада. Офіційна сторінка" у Facebook.

Наразі в селі Середівка проживає 545 жителів. На збори прийшло 26 осіб. Працівників навчального закладу більшість, батьків - п'ятеро.

Зазначається, що навчальному закладі витрати на одну дитину на початок року становили - 70 тисяч гривень, на сьогодні ця цифра - 84 тисячі 250 гривень.

32 учня та 5 дошкільнят навчається в НВК на 2117 кв.м. Педагогічних працівників – 14 осіб, обслуговуючого персоналу – 17.

До того ж голова громади Василь Цвик зазначив, що коли дітей у школі нема, повноцінно функціонувати навчальний заклад не може. Бюджет села становить 1 200 000 гривень на рік. Витрати на школу на рік значно більші – 3 033 055 грн. Село цих витрат понести не може.

Якщо школу ліквідують, то діти, згідно чинного законодавства України, будуть забезпечені підвозом до найближчого навчального закладу, а саме до Аркадіївської школи

Також підкреслили, що вчителям, які не досягли пенсійного віку, буде запропоновано роботу згідно фаху, а технічним працівникам запропонували роботу з благоустрою, проте бажаючих не виявилось.

Нагадаємо, що начальник управління з питань організації ДКІД Сніжана Авраменко та начальник відділу освіти Сергій Олійник вивчали питання, чи є перспектива у Великокрупільському НВК.

                   

Читати "Моя Київщина" у Telegram