#

У Василькові поліцейські вибачились за помилку колег 22-річної давності

13.05.2021 19:10
У Василькові поліцейські вибачились за помилку колег 22-річної давності
Фото з мережі інтернет

Васильківський міський відділ поліції публічно вибачився за дії працівників міліції, які 22 роки тому затримали невинну жительку області

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Інтерфакс-Україна".

15 квітня 1999 року міліціонери затримали Любов Погребну. Саме тоді проти її колишнього чоловіка порушили кримінальну справу за незаконне привласнення гуманітарної допомоги. В помешканні жінки провели обшуки, а наступного дня Васильківський міський суд арештував Погребну на три доби за невиконання наказів правоохоронців і відмову дозволити їм обшуки, а пізніше її арешт продовжили за підозрою у скоєнні злочину.

Жінка повідомила, що правоохоронці допитували її вночі, погрожували та піддавали нелюдському і такому, що принижує гідність, поводженню під час допитів і утримання. Згодом її помістили до психіатричної лікарні з підпискою про невиїзд.

30 квітня того ж року була скасована підписка про невиїзд, але, за твердженням Погребної, про це їй повідомили в листі тільки 23 червня 2006 року не зважаючи на те, що 23 травня 2000 року Київський обласний суд скасував рішення про арешт та закрив справу. Пізніше жінці присудили €1,7 тисячі компенсації.

Цікаво, що оголошення подала ліквідаційна комісія цього міськвідділу в рамках статті про відповідальність працівників міліції за законом "Про міліцію", що вже втратив чинність.

Нагадаємо, що Президент Володимир Зеленський програв апеляцію щодо звільнення колишнього члена Нацради з питань телебачення і радіомовлення Володимира Горковенка.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: