#

У "Слузі народу" розповіли про хабар від мера Узина, який хотів потрапити в Зе-команду

01.08.2020 09:31
У "Слузі народу" розповіли про хабар від мера Узина, який хотів потрапити в Зе-команду
Віталій Гринчук

Народний депутат від фракції "Слуга народу" Олександр Дубінський повідомив, що мер міста Узин Віталій Гринчук намагався підкупити виборчий штаб "Слуги народу" в Київській області 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сайт Олександра Дубінського. 

До народного депутата Олександра Дубінського, який є головою Київської обласної організації політичної партії "Слуга народу", звернувся один із керівників територіального штабу "СН" та повідомив про можливі факти вчинення кримінального правопорушення чинним головою Узинської об'єднаної територіальної громади Віталієм Гринчуком.

На початку липня 2020 року під час спільного заходу Віталій Гринчук намагався запропонувати афілійованих до нього людей, як потенційних кандидатів на зайняття посад в органах місцевого самоврядування від "Слуги народу". На думку керівника штабу "СН", Гринчук говорив про неправомірну вигоду, тобто про хабар. Заради просування на посаді в органи місцевого самоврядування певних людей зі свого кола. Які в подальшому, в разі їх перемоги на місцевих виборах, зможуть впливати на місцеве самоврядування в інтересах свого покровителя.

Гринчуку відразу відмовили і пояснили незаконність його прохання. Адже воно повністю порушує процедуру відбору кадрів для висунення в депутати облрад. Розгляд та затвердження всіх кандидатур політичною радою обласної організації партії має бути максимально прозорим. А при виборі кандидатів повинен враховуватися рейтинг і репутація претендентів, з урахуванням думки переважної більшості жителів громади, а також після проведення відповідних праймеріз. Це сильно не сподобалося місцеву "цареві", і він не приховував свого невдоволення з цього приводу.

Однак таке невдоволення не бере до уваги, коли мова йде про порушення законодавства. Адже в діях голови Узинської ОТГ Віталія Гринчука містяться ознаки кримінального злочину - пропозиція неправомірної вигоди, а також можливий фізичний тиск і переслідування керівників територіальних штабів партії "Слуга народу". Один з них звернувся до голови Київської обласної організації політичної партії "Слуга народу" Олександра Дубінського. За чим послідувала адекватна реакція.

Депутат Дубінський, з метою запобігання в подальшому подібних прецедентів, спрямованих на просування своїх незаконних інтересів, а також з метою недопущення протиправного втручання в діяльність політичної партії "Слуга народу", керуючись положеннями ст. 16, ст. 17 ЗУ "Про статус народного депутата України", звернувся з депутатським зверненням до начальника Головного управління Національної поліції в Київській області.

У ньому Дубінський просить перевірити викладену інформацію, вжити необхідних заходів, і внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за фактом можливого злочину, вчиненого главою Узинської ОТГ Віталієм Гринчуком.

Гринчука пов'язують з керівництвом скандального "Узинського цукрового заводу". Свого часу він очолював Білоцерківську районну організацію "Партія регіонів", а деякі видання назвали його "ідейним наставником"так званих "тітушок", хоча ніяких офіційних підтверджень зв'язку Віталія Гринчука з ними немає.

Також у ЗМІ повідомляють, що він і його кум, Леонід Насмішник, створили чотири агропідприємства, які користуючись владою, незаконно сконцентрували найбільше земельне господарство в Білоцерківському районі.

Нагадаємо, що 10 липня відбулася зустріч із головою Київського осередку політичної партії "Слуга народу" Олександром Дубінським, який представив членів своєї команди на місцевих виборах. 

Читати "Моя Київщина" у Telegram