#

У "Борисполі" правоохоронці відпрацювали алгоритм нейтралізації вибухівки

26.02.2021 18:20
У "Борисполі" правоохоронці відпрацювали алгоритм нейтралізації вибухівки
Фото з місця події

Нещодавно в аеропорту "Бориспіль" пройшли навчання з протидії терористичним загрозам

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Окремий контрольно-пропускний пункт "Київ" у Faсebook, навчання проводились за ініціативи Держприкордонслужби спільно з співробітниками СБУ, працівниками Нацполіції та служби авіаційної безпеки.

Зауважується, що головною метою навчальних заходів стала перевірка та підвищення рівня протидії терористичним загрозам, а також виявлення та безпечне знешкодження ймовірної вибухівки в багажі пасажира.

Навчання проводилось на території аеропорту "Бориспіль" в умовах, максимально наближених до реальних.

Учасники зборів відпрацювали алгоритм спільних дій із нейтралізації ймовірної вибухівки. Для цього залучили спеціальних службових собак з пошуку вибухових речовин, зброї та боєприпасів і навіть спеціального роботехніка, - йдеться у повідомленні.

Після закінчення активної фази навчань, правоохоронці детально проаналізували кожен етап спецоперації та відзначили ефективність і рекомендації щодо підвищення навичок в окремих діях.

Нагадаємо, що у Борисполі при ремонті однієї з шкіл було виявлено грубі порушення, через які довелося закрити крило будівлі.

Читати "Моя Київщина" у Telegram