#

Рінат Ахметов купує Київобленерго у росіян

05.01.2019 11:00
Рінат Ахметов купує Київобленерго у росіян
Фото з мережі Інтернет

В четвер, 3 січня, ТОВ "ДТЕК Нафтогаз" (Україна) та NGR BV (Нідерланди) підписали договори купівлі-продажу акцій даних компаній 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на "Lb.ua".

Договори укладені з відкладальною умовою та будуть завершені після отримання необхідних дозволів державних органів, включаючи узгодження антимонопольних органів. 

"Група ДТЕК планує сконцентрувати 68,2949% акцій АТ "Одесаобленерго" і 93,9978% ПрАТ "Київобленерго", - інформує офіційний сайт ДТЕК . 

"Одесаобленерго" і "Київобленерго" є операторами системи розподілу в Одеській та Київській областях і не здійснюють діяльність з постачання електроенергії. Діяльність операторів системи розподілу повністю регулюється НКРЕКУ. 

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

У сегменті розподілу електроенергії група ДТЕК працює в Києві, Дніпропетровській області та підконтрольної Україні території Донецької області. Компанія обслуговує 3,5 млн домогосподарств і 90 тис. Підприємств.

Згідно з даними НКРЕКУ, в 2017 році втрати електроенергії в мережах "Одесаобленерго" (13,7%) і "Київобленерго" (17%) були набагато вище, ніж в розподільних компаніях "ДТЕК Київські електромережі" і "ДТЕК Дніпровські електромережі" (7% і 4,6% відповідно). 

Як повідомляється на сайті операційного холдингу "ДТЕК мережі", що займається розподілом електроенергії, в 2018 році затверджена інвестпрограма підприємств холдингу перевищила 1,2 млрд грн.

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: