#

Президент Зеленський програв суд депутату Київської обласної ради

13.05.2021 18:50
Президент Зеленський програв суд депутату Київської обласної ради
Володимир Зеленський

Стало відомо, що Президент Володимир Зеленський програв апеляцію щодо звільнення колишнього члена Нацради з питань телебачення і радіомовлення Володимира Горковенка

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "Главком".

У суді вирішувалась справа щодо рішення Верховного суду від 19 грудня 2019 року, яким було встановлено, що Президент порушив закон, звільнивши Горковенка шляхом скасування указу про призначення.

Сам Володимир Горковенко на своїй сторінці у facebook написав, що судді залишили без задоволення апеляційну скаргу Володимира Зеленського:

По факту цю апеляцію президент програв. Судді залишили без задоволення апеляційну скаргу Володимира Зеленського. Офіс президента доводив, що моє звільнення у неприродній спосіб є законним. Це означає, що вчора набрало законної сили рішення, яким визнано протиправним та скасовано Указ Президента від 24.05.2019 №323/2019 "Про скасування указу президента України від 04 травня 2019 року №187 "Про призначення В. Горковенка членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення".

Проте апеляційну скаргу Горковенка суд задовольнив лише частково. Так, визначено, що його все ж слід вважати звільненим з посади. За словами колишнього члена Нацради з питань телебачення та радіомовлення, у такий спосіб Велика палата Верховного суду визнала, що "скасування призначення" насправді є звільненням.

Це важливо у світлі останніх рішень президента Зеленського, якими він "скасовував призначення" осіб, яких за законом не мав права звільняти. Зокрема, суддів Конституційного суду.

Окрім цього суд стягнув з Офісу президента на користь Горковенка 1921 грн судових витрат.

Нагадаємо, що колишній депутат розповів про погрози чиновнику Київської області з боку кримінального авторитету

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: