#

ПрАТ "Київобленерго" спростовує побиття пенсіонера працівниками компанії

17.11.2018 09:54
ПрАТ "Київобленерго" спростовує побиття пенсіонера працівниками компанії

Вчора, 16 листопада, у соціальних мережах з`явилося повідомлення в якому ПрАТ "Київобленерго" спростовує інформацію, що їхніми працівниками було побито пенсіонера

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на сторінку ПрАТ "Київобленерго" у Facebook.

12 листопада поточного року в програмі Надзвичайні новини на Телеканал ICTV, вийшов сюжет, сповнений недостовірної інформації, яка відверто паплюжить честь та гідність наших працівників і компанії, дискредитує енергетичну галузь в цілому та формує негативну громадську думку щодо діяльності енергетиків Київщини. В сюжеті розповіли цілу історію про те, як у Броварах енергетики Київобленерго начебто "вдерлися на приватне подвір’я, без жодних пояснень вирвали зі стіни лічильник", а потім, за словами журналіста, нібито ще й "побили 62-річного власника будинку". Цю інформацію з посиланням на Надзвичайні новини "вірусно" поширила ціла низка видань.

У відповідь на абсурдні та відверто провокативні звинувачення хочемо викласти факти, які ми повідомили журналістам під час запису відеокоментаря, і які, з невідомих нам причин, так і не потрапили до ефіру. Як повідомила прес-секретар Київобленерго Вікторія Курбанова, протягом останніх років крадіжки електричної енергії на території Київської області набули загрозливих масштабів з точки зору надійності роботи електромереж. У пошуках варіантів здешевлення рахунків за електричну енергію, несумлінні споживачі масово вдаються до неправомірних дій: зупинки роботи лічильників, встановлення недооблікових розеток, пошкодження приладів обліку електроенергії.

Відстежують таких недобросовісних споживачів рейдові бригади Київобленерго у спосіб проведення періодичних рейдів по всій території області. Такі рейдові бригади використовують у роботі технічне обладнання, що дозволяє дистанційно виявляти ознаки крадіжок електричної енергії. Відповідно, слова мешканки будинку про те, ніби енергетики "вдерлися на приватне подвір’я без жодних пояснень" є неправдивими. На підтвердження факту законного потрапляння фахівців рейдової бригади Київобленерго до даного приватного помешкання журналісту програми Надзвичайні новини було передано відео, в якому чітко видно, що господарі будинку самі допустили працівників Товариства на подвір’я та супроводили їх до лічильника. Під час проведення перевірки у споживача було виявлено високочастотний генератор, який зупиняв роботу електролічильника.

На жаль, такі порушники не розуміють, що своїми неправомірними діями не лише здійснюють крадіжку електричної енергії, за яку, відповідно до статті 188-1 Кримінального кодексу України, встановлено кримінальну відповідальність, а й негативно впливають на якість та режим роботи електромереж. Один порушник може спричинити перебої з електропостачанням для сотні споживачів, при цьому внаслідок перевантаження ліній електропередачі виходять з ладу трансформаторні підстанції, "горять" струмоприймачі та внутрішні електромережі інших домогосподарств. Крім того, потужне джерело електромагнітного випромінювання, встановлене безпосередньо біля людей, чинить негативний вплив на їхнє здоров’я: від такого випромінювання зазнають шкоди нервова та серцево-судинна системи, можуть виникнути серйозні розлади в організмі. На додачу, оскільки встановлення несанкціонованих пристроїв на електрообладнання зазвичай виконується недобросовісними споживачами без дотримання норм та правил електробезпеки, це ще й несе безпосередню загрозу для життя – і самих порушників, і оточуючих.

Після виявлення порушення, керуючись вимогами чинних нормативних документів у сфері енергетики, представники ПрАТ "Київобленерго" склали акт про порушення №К037095 від 12.10.2018 р. у присутності споживача. Журналісту програми "Надзвичайні новини" було надано офіційний документ за підписом Лозовик Н.М., де зазначено, що жодних претензій до працівників Товариства вона не має. Стосовно пошкодження руки її чоловіка – невідомо, коли і за яких обставин воно було отримане, оскільки жодних медичних освідчень та висновків стосовно нього нема. Працівники Київобленерго ніяк не причетні до появи цього ушкодження у споживача. Однак, надана стосовно цього прес-секретарем Київобленерго Вікторією Курбановою інформація чомусь взагалі не увійшла до сюжету.

У відповідності до встановленої чинним законодавством в енергетиці процедури, Акт про зафіксоване порушення розглядається на засіданні комісії за участю представників ПрАТ "Київобленерго", НКРЕКП, інспектора Держенергонагляду та споживача, який допустив таке порушення. За результатами такого розгляду комісією приймається рішення про нарахування суми збитків, яку споживач повинен відшкодувати обленерго. За фактом даного порушення засідання комісії було призначено на 24 жовтня 2018 р., проте 23.10.18 р. на адресу ПрАТ "Київобленерго" надійшла заява від Лозовик Н.М. про перенесення дати засідання. У своїй заяві Лозовик Н.М. змінила власні покази та звинуватила енергетиків у протиправних діях щодо її майна та чоловіка, якому, нібито, було завдано тілесних ушкоджень.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

А вже згодом з’явився цей маніпулятивний сюжет на Телеканал ICTV. Автор сюжету висвітлив ситуацію цілковито однобоко та заангажовано. Звинувачення в бік енергетиків будувалися винятково на основі власних, досить упереджених міркувань.

Ми звернулися до керівництва Телеканал ICTV з офіційним листом, в якому зазначили, що розцінюємо цей сюжет як тиск компанію і маємо підозру щодо замовного характеру його появи в ефірі ICTV. Наполягаємо на спростуванні недостовірної інформації, викладеної у програмі Надзвичайні новини від 12.11.2018р., в такий самий спосіб, у який вона була поширена.

Також сподіваємось, що ті видання, які оприлюднили недостовірну інформацію з посиланням на Телеканал ICTV, дотримаються журналістського стандарту "баланс" і оприлюднять також нашу позицію щодо цієї ситуації.

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: