#

Поліцейські Київщини затримали інтернет-шахрайку, яка викрала профіль жінки в мережі

09.06.2021 18:48
Поліцейські Київщини затримали інтернет-шахрайку, яка викрала профіль жінки в мережі
Фото з місця події

До Бучанського районного управління поліції звернулася місцева жителька, яка повідомила про те, що її аккаунт в мережі інтернет викрала шахрайка

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу поліції Київської області.

Потерпіла розповіла, що залишила допис з проханням фінансової допомоги у зв’язку із необхідністю проведення операції її чоловіку. На її повідомлення "відгукнулася" інша користувачка мережі.

Зловживаючи довірою, інтернет-шахрайка заволоділа особистим профілем потерпілої та, вписавши свій номер банківської картки, викрала кошти, які надійшли від  небайдужих громадян.

Правоохоронці провели обшук за місцем фактичного проживання шахрайки, під час якого вилучили мобільні термінали, накопичувачі даних, документацію та банківські картки різних банківських установ України, які містять докази причетності до злочину.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, що поліцейські Білоцерківщини затримали у Ставищі шахрая, який підмінив ювелірні вироби під час отримання поштового відправлення.

Читати "Моя Київщина" у Telegram