#

На Переяславщині діє п’ять "активних парків" (ФОТО)

03.11.2021 16:00
На Переяславщині діє п’ять "активних парків" (ФОТО)
Фото з місця подій

На Переяславщині реалізують соціальний проєкт "Активні парки – локації здорової України" ініційований Президентом України в 2021 році

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Переяслав.City".

Утілення проєкту має на меті зробити спорт доступним для громадян та залучити різні групи населення до оздоровчої рухової активності у місцях масового відпочинку. Зокрема нещодавно "активний парк" було створено у Дівичках. Також у липні 2021 року встановлено спортивний комплекс в Переяславі (у парку поблизу третьої школи), а у вересні – у парку в центрі Студеників.

Такі ж сучасні спортивні майданчики офіційно відкрили 25 жовтня ще в Ташанській та Циблівській громадах. Один із них споруджений біля Виповзького клубу, інший – поблизу Циблівської школи.

На відкритті локацій був присутній очільник управління молоді та спорту КОДА Сергій Тимофєєв. Кожній громаді він вручив по сумці з комплектом спортивного інвентарю. Пан Тимофеєв проводив із дітьми спортивні ігри та нагороджував найактивніших заохочувальними призами.

На кожну локацію «активних парків» у всіх громадах офіційно на зарплатній основі за рахунок державного бюджету залучено координаторів проєкту. Їхнім завданням є залучення громадян до тренувань, практична допомога їм у заняттях в активних парках. Сергій Тимофєєв на відкритті локації в Стовп’ягах заначив, що у 2021 році кожен координатор отримає по 19 тисяч гривень зарплати.

Нагадаємо, що садочки трьох громад на Київщині закрили на карантин.


Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: