#

На Київщині змінюється постачальник електроенергії

19.01.2019 09:15
На Київщині змінюється постачальник електроенергії

З 1 лютого жителям Київської області послугу електропостачання буде надавати ТОВ "Київська обласна енергопостачальна компанія" (КОЕК)

Про це з посиланням на прес-службу "Київобленерго" повідомляє видання "Акценти", передає інформаційний портал "Моя Київщина".

Нещодавно прийнятий український законопроект "Про ринок електричної енергії" передбачає роздільний розподіл функцій серед постачальників електроенергії. З самого початку нинішнього року споживачам надаються послуги оператором ПрАТ "Київобленерго" і компанії, які постачають електричну енергію. Відтепер Уряд зможе вибирати одного конкретного постачальника електроенергії в кожному регіоні, що є постачальником універсальної послуги.

Нагадаємо, що компанія "ДТЕК" Ріната Ахметова купила у групи російських бізнесменів "VS Energy" контрольний пакет акцій "Київобленерго" за 5 млрд грн на початку 2019 року.

З лютого поточного року постачальником в Київській області буде призначено ТОВ "Київська обласна енергопостачальна компанія". "Київобленерго" і "Київська обласна енергопостачальна компанія" (КОЕК) ніяк не залежать один від одного, мають у своєму розпорядженні різні ліцензії та рахунки.

Проте в січні квитанції споживачам надійдуть від "Київобленерго", а тільки з лютого жителі Київської області отримають рахунки від імені "КОЕК". У разі переплат, проведених в попередні місяці, кошти будуть перерозподілені на рахунок нового постачальника послуг без зайвих бюрократичних зволікань.

Жителі Київської області будуть змушені якийсь час звикати до такого нововведення, однак зміна постачальника електроенергії оформлена таким чином, щоб максимально виключити ризик можливих незручностей.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: