#

На Київщині в межах операції "Нерест" виявили 1500 тонни незаконно виловленої риби (ФОТО)

14.06.2021 18:20
На Київщині в межах операції "Нерест" виявили 1500 тонни незаконно виловленої риби (ФОТО)
Фото з місця події

На Київщині підвели підсумки операції "Нерест", де профілактичні заходи проводили співробітники управління карного розшуку, слідчого управління, групи реагування патрульної поліції, дільничі офіцери поліції та інші

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Поліція Київської області" у Facebook.

У повідомленні говориться, що на території Бучанського та Вишгородського районів працівники поліції задокументували 37 фактів за ст.239-2 Кримінального кодексу України (Незаконне заволодіння землями водного фонду). Крім того, за ч.1 ст.242 Кримінального кодексу України (Порушення правил охорони вод) задокументовано 2 факти на території Броварського та Вишгородського РУП. Також, за незаконне зайняття рибним, звіриним, або іншим водним добувним промислом задокументовано 30 фактів за ч.1 ст.249 Кримінального кодексу України на території Бориспільського, Фастівського, Вишгородського, Бориспільського та Білоцерківського районів.

Загалом на території Київської області задокументовано 69 випадків незаконного вилову риби. Слідчими проведено 37 обшуків та притягнуто до відповідальності 23 особи.

Працівники поліції Київщини вилучили 32 плавзасоби та 13 двигунів до них, більше 1500 тони незаконно виловленої риби та 21 кілограм раків, майже 20 кілометрів риболовецьких сіток, в тому числі упаковані у ємності та з приладдям, 30 вудилищ та більше 200 інших знарядь незаконного вилову, серед яких більше 15 яторів.

Усі незаконні дії правопорушників, а саме: фіксація маршрутів їх руху, виявлення місць постановки незаконних знарядь вилову, ведення розвідки у місцях перебування ймовірних правопорушників, забезпечено з використанням квадрокоптерів та безпілотних літальних апаратів.

Нагадаємо, що 13 червня у Богуславі відбулося перше відкрите змагання з рибної ловлі "Богуславський фідер 2021".


Читати "Моя Київщина" у Facebook