#

На Київщині судитимуть кілерів, причетних до вбивства Аміни Окуєвої

18.02.2021 09:55
На Київщині судитимуть кілерів, причетних до вбивства Аміни Окуєвої
Аміна Окуєва

Київська обласна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно організатора та 6 членів злочинної організації, які впродовж 2016-2019 років спеціалізувались на замовних вбивствах

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на пресслужбу прокуратури Київської області.

Зловмисники обвинувачуються в створенні та участі в злочинній організації з метою вчинення особливо тяжких злочинів; умисних вбивствах з корисливих мотивів на замовлення, закінчених  замахах на умисні вбивства, з корисливих мотивів на замовлення; придбанні, носінні, зберіганні вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу, - йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що учасники злочинної організації за грошову винагороду, здійснили чотири замовних вбивства, зокрема позбавили життя директора ТОВ "Капарол", директора відділу реклами Київського метрополітену, приватного підприємця, а також скоїли замах на вбивство адвоката який захищав законні інтереси постраждалих підприємців.  Крім того, кілери,  спільно з громадянином Російської Федерації, який перебуває у розшуку, позбавили життя громадську активістку Аміну Окуєву, а також вчинили замах на вбивство її чоловіка.

Замовники вказаних вбивств, наразі, перебувають у розшуку.

Наразі слідство у вказаному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті. Максимальна санкція, передбачена за скоєння вказаних злочинів – довічне позбавлення волі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Національної поліції України в Київський області.

Нагадаємо, що суд на Київщині продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб підозрюваному в умисному вбивстві добровольця Аміни Окуєвої.

Читати "Моя Київщина" у Telegram