#

На Фастівському вокзалі люди вийшли на мітинг

26.02.2021 20:25
На Фастівському вокзалі люди вийшли на мітинг
Фото з місця події

Сьогодні, 26 лютого, у Фастові місцеві жителі вийшти на вокзал із плакатами, на яких написали свої претензії

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "ФастівNews.City".

Зауважується, що люди на мітингу висловлювали свою категоричну позицію щодо відміни двох електропоїздів сполученням "Київ-Фастів" та "Мотовилівка-Київ". Також  жителі у черговий раз наголосити керівництву АТ "Укрзалізниця" про важливість забезпечення належного сполучення та безперебійного переміщення фастівчан до місць роботи та навчання.

Якість перевезень "Укрзалізницею" за напрямком Фастів-Київ і назад давно викликає обурення пасажирів. У соцмережах часто обговорюють те, що зменшується кількість вагонів, яких катастрофічно не вистачає, аби дістатися до місця призначення. Пасажири змушені набиватися в середину вагонів та тамбури. Скаржаться пасажири і на технічне оснащення вагонів, яке давно потребує заміни, - йдеться у повідомленні.

Далі розповідається, що очільник Фастівської ОТГ Михайло Нетяжук на містингу сказав, що Фастівська міська рада не має великі борги перед Укрзалізницею.

Адже відповідно до Закону України "Про залізничний транспорт", компенсувати кошти за пільгові перевезення має той орган, який і приймає рішення про надання пільг. А це - Кабінет міністрів України. Проте, на жаль, Кабмін не виділив кошти на компенсацію перевезень. Не зважаючи на це, Фастівська міська рада у цьому році виділила 1 млн. грн. на погашення заборгованості попередніх років, - наголосив Нестяжук.

Учасники мітингу вимагали, щоб представники "Укрзалізниці" прийшли на сесію Фастівської міської ради, яка має відбудися 1 березня о 10:00 год. Аби спільно обговорити ситуацію, яка склалася із залізничними перевезеннями, зрозуміти чому до фастівчан таке ставлення і знайти шляхи вирішення.

Нагадаємо, що на честь міста Фастів названо один із катерів типу "Айленд", які США передадуть Україні.

Читати "Моя Київщина" у Facebook