#

Мешканці Студениківської ОТГ скаржаться на незаконне використання пестицидів

13.05.2021 16:12
Мешканці Студениківської ОТГ скаржаться на незаконне використання пестицидів
Фото з мережі інтернет

Від мешканців Студениківської громади продовжують надходити скарги про незаконне використання пестицидів та хімікатів у межах населених пунктів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Студениківська об'єднана територіальна громада" у Facebook.

Жителі повідомляють, що від хімікатів гинуть комахи та тварини, труїться худоба. Припинити це можна лише спільними зусиллями.

Зазначимо, що згідно з Державними санітарними правилами "Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві" (ДСП 8.8.1.2.001-98), заборонено застосовувати пестициди та агрохімікати в межах населеного пункту та здійснювати штангове обприскування і гербігацію дощуванням.

На сторінці Студениківської ОТГ мешканців, чиї сусіди порушують вказані норми, закликали обов’язково зробити наступні кроки:

  • сфотографувати або зафільмувати факт порушення;
  • негайно звернутися до правоохоронних органів за номером 102 або до поліцейського офіцера громади (093 050 63 16 – Руслан Іванович Хоменко);
  • за наявності таких симптомів, як сухість у роті, запаморочення, головний біль, нудота, блювання, терміново звернутися до лікаря.

Нагадаємо, що 12 травня голова Пристоличної ОТГ Микола Каськів провів робочу нараду, де висловив низку претензій до роботи комунальників.

Читати "Моя Київщина" у Facebook