#

Грошей немає, тому будемо брати кредити на ремонти доріг, - голова Київської ОДА Володін

21.06.2021 16:30
Грошей немає, тому будемо брати кредити на ремонти доріг, - голова Київської ОДА Володін
Фото з мережі Інтернет

Нещодавно на сесії Київської обласної ради депутати проголосували за намір позичити 700 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням  на "lb.ua".

Голова Київської ОДА Василь Володін розповів, що планується завершити будівництво 15 об'єктів. Це дороги, які вже частково побудовані, планується їх завершити цього року. У бюджеті немає на це ресурсу, тому будемо брати кредит.

Віддаватимемо його протягом трьох років, і та відсоткова ставка у 10% буде нижчою, ніж подорожчання матеріалів через інфляцію в наступні роки. Ці дороги ми можемо побудувати цього року або за три роки, але витратимо менше грошей, – додав Василь Володін.

Зазначається, що погодити умови кредиту повинні в Міністерстві фінансів - надати свій дозвіл. Позика береться під місцеві гарантії, а виплачувати планують за рахунок дорожньої субвенції наступних років. Середня відсоткова ставка – 10% річних. За рік на погашення боргу обласна рада може витратити до 30% річної субвенції. У 2021 році субвенція на ремонт доріг у бюджети склала 18 мільярдів гривень, що на чотири мільярди менше, ніж торік. Із них 873 – у Київській області.

Також нагадаємо, що 18 червня у КОДА відбулася робоча онлайн-нарада з головами громад з питань здійснення регуляторної політики та проведення дерегуляції у сфері господарської діяльності.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: