#

Горезвісний Баришівський суд залишився без діючих суддів: всіх або звільнили, або відсторонили

12.05.2021 18:20
Горезвісний Баришівський суд залишився без діючих суддів: всіх або звільнили, або відсторонили
Фото з мережі інтернет

Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя звільнила суддю Коваленка, тому в Баришівському суді, відомому рішеннями на користь Коломойського, залишився всього один відсторонений суддя

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку журналістки Валерії Єгошиної у Facebook.

Рішення ВРП журналістка називає "жирною (та приємною)" крапкою в історії  Баришівського суду.

Валерія Єгошина зазначає, що це той самий провінційний суд, який грав на руку олігарху Коломойському. Журналістка нагадала, що раніше він складався з трьох суддів: голови суду Лисюка, судді Литвиненко та судді Коваленка.

Першою, за словами Єгошиної, пішла вниз кар'єра судді Литвиненко: після рішення проти SkyUp Airlines за неї взялося ДБР і її рекомендували звільнити. Далі дисциплінарна палата звільнила суддю Коваленка. Таким чином в суді залишиться тільки відсторонений від правосуддя Лисюк, якого зараз судять за хабар. Всю цю ситуацію журналістка підсумувала так:

Я не знаю, що буде далі із зачарованим Баришівським судом, якщо Спеціалізована антикорупційна прокуратура виграє у справі Лисюка. Але чомусь відчуваю, що все йде як треба.

Нагадаємо, що мешканцю Вишневого повідомили про підозру за фактом замаху на вбивство поліцейського.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: