#

До кінця року жителі Київщини заплатять Ахметову додатково понад 20 млн доларів

12.05.2021 09:55
До кінця року жителі Київщини заплатять Ахметову додатково понад 20 млн доларів
Ренат Ахметов

За інформацією журналістів компанія Київобленерго власником, якої є Ренат Ахметов, наразі коштує 675 млн доларів, хоча купував він її за 45 млн доларів

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на "BIHUS info".

За даними "Економічної правди" антимонопольний комітет України дозволив отримати контроль над "Київобленерго", що належала групі VS Energy. Реальними власниками групи VS Energy є росіяни Євген Гінер, Михайло Воєводін і Олександр Бабаков.

У відеосюжеті розповідається, що Ренат Ахметов купив Київобленерго у 10 разів дешевше, а зараз вона коштує значно дорожче. А за всі обленерго олігарх отримав 2,5 млрд грн за 2020 рік, і так буде ще не один рік.

Також журналісти зацікавились тим, із чим зв’язане таке подорожчання, може отримані гроші не тільки виводять за кордон, а й вкладалися в енергобізнес. Принаймні Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, про випадки інвестування нічого не знає. Це випливає із відповіді комісії на запит "BIHUS info":

Інформація щодо інвестування власних коштів (нетарифних джерел) поза ІП (інвестиційною програмою) у НРКЕКП відсутня.

Зазначається, що все що вони вкладали до цього й вкладатимуть гроші споживачів електрики.

Те що держава продавала майно за заниженими цінами очевидно, але за спостереженнями ЗМІ Фонд державного майна не лише занизив вартість обленерго тоді, а й скоріш за все завищує ціну компаній зараз.

Також підкреслюється, що вартість обленерго оцінюють за методикою 2016 року, яку створювали в Нацкомісії з енергетики під керівництвом Дмитра Вовка, який славнозвісною схемою "Ротердам+".

Нагадаємо, що маєток олігарха Ахметова в селі Плюти Обухівського району незаконно під’єднанали до електромереж.


 

Читати "Моя Київщина" у Facebook