#

Чорнобильська Зона стає однією з найпопулярніших туристичних локацій України, – ВВС

19.02.2021 09:00
Чорнобильська Зона стає однією з найпопулярніших туристичних локацій України, – ВВС
Фото ВВС

Стало відомо, що минулого року Чорнобильську зону офіційно відвідало 124 тисячі туристів, більшість із яких – іноземці

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "BBCNews Україна".

Гіди у зоні відчуження розповідають, що на піці популярності ця локація у туристів була після виходу серіалу HBO "Chernobyl" і до початку всесвітнього карантину.

Найпопулярніше питання від туристів: чи є тут у вас тварини-мутанти? А іноді питають, чи Чорнобильська зона ночами світиться, – розповідає гід Марія Пісоцька та зізнається, що міфів про Чорнобиль і радіацію в головах туристів справді багато. – І от ми намагаємося їх викорінити. Намагаємося пояснити, що "Дуга" вночі не світиться і двоголові ведмеді тут не бігають, –  сміється Марія.

У 2020 році у Чорнобильській зоні очікували до 200 тис. туристів, проте з середини березня всі тури припинилися на невизначений час. Повідомляють, що чорнобильські туроператори досі не мають чітких прогнозів, коли галузь може відродитися.

Є два сценарії в цій ситуації. Перший, коли навіть після закінчення карантину люди майже не подорожуватимуть понад пів року чи навіть рік. Брак коштів через економічну кризу і ризик підхопити COVID-19 - цей мікс не надто вдалий для подорожей. І навіть після карантину кордони будуть закриті певний час, – прогнозують у зоні відчуження.

Другий варіант – швидке відновлення масових турів у Чорнобильську зону.

Нагадаємо, що Міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко розповів про ряд проєктів, які будуть здійснені в рамках 35-ї річниці катастрофи на ЧАЕС.

Читати "Моя Київщина" у Facebook