#

Як у Бучі земельну ділянку під дитячий садок віддали під забудову

Сергій Василишин (громадський діяч, мешканець Бучі)

10.02.2021 16:25
Як у Бучі земельну ділянку під дитячий садок віддали під забудову

Часто жителі Бучі, які хочуть скористатися своїм правом на отримання земельної ділянки, отримують відмови в отриманні чи коментарі, що в Бучі вільної землі немає. Проте, як свідчить практика, для обраних земля завжди знайдеться, навіть якщо для цього прийдеться піти на порушення Генерального плану міста. Так, за дві сесії Бучанської міської ради у грудні минулого та в січні цього року новообрані депутати більшістю голосів  передали у власність громадянам (не відомо за які заслуги) 27 земельних ділянок у лісовій частині Бучі по вулиці Котляревського та Стефаника. Замість того, щоб зберегти рекреаційний потенціал міста депутати разом із міським головою Анатолієм Федоруком  вирішили  віддати шматки лісу під житлову забудову. Цього разу земельні ділянки отримували сім’ями (Тиндюк В.А.; Тиндюк Я.В.; Тиндюк О.М.; ТиндюкА.А.) ; (Чіканчі П.М.; Чіканчі О.М.;Чіканчі Н.П): (Невмержицька А.М.: Невмержицька О.М.); (Лашковський Д.В.Лашковська Х.С.); ( Касько І.Ф.; Касько О.В.) ; (Дорошенко Л.П.; Дорошенко Є В.); (Рудь А.В.; Рудь Л.М.) та інші.

Хочу також звернути увагу на те, що це виділення земельних ділянок було зроблено з порушенням містобудівної документації, оскільки Генеральним планом міста передбачено, що на місці частини виділених земельних ділянок мав бути побудований дитячий садок. Виходить у Бучі проблем із дитячими садочками немає?

Відповідно до Зонінгу, на цій території ні в переважних, ні в супутніх, ні в допустимих видах використання відсутня житлова забудова. Проте нове скликання депутатів продовжує найгірші традиції своїх попередників і витирає ноги об норми Генерального плану міста.

Здавалося в час економічної кризи, війни та посилення пандемії коронавірусу нарешті нові депутати почнуть вирішувати проблеми нашої ОТГ. Проте, як завжди, склалося інакше, міська влада, в особах депутатського корпусу та чиновників виконавчого комітету,  перетворилася на гурток за особистими інтересами, що з маніакальною упертістю продовжує цю ганебну вакханалію, продовжує "пиляти" власність громади.

Ще з більшою енергією "ділять" бюджети та земельні ділянки, забудовують місто  багатоповерхівками, забувши при цьому про школи, лікарні, садочки та необхідні комунікації.

Читати "Моя Київщина" у Telegram