#

Україні потрібна тотальна реформа системи управління відходами

Леся Москаленко (Журналістка)

22.07.2021 09:25
Україні потрібна тотальна реформа системи управління відходами
Вчора мережею прокотився флешмоб про відмову від пакетів заради довкілля.
Класний флешмоб. Але доки мережа "розривала стосунки" з пакетиком, у наших місцевих спільнотах (громади сіл навколо столичного полігону у Підгірцях) хвилювалися через зливу, чи не затопить усіх нас фільтратом, та обурювалися неймовірним смородом, який триває останнім часом. Питали один одного про готовність перекрити полігон.
Врятувати ситуацію, яка склалася в Україні може лише тотальна реформа системи управління відходами, яка блокується вже рік.
В цей день рік тому депутати підтримали у першому читанні рамковий закон Про управління відходами 2207-1д.
За рік цей надважливий закон не те що не було винесено на друге читання, його переписують вже 10 місяців, останню версію, таблиці з правками досі ніхто не бачив а профільний підкомітет з цього питання за рік не зібрався жодного разу!
Час від часу на питання експертів і активістів у соцмережах Олександр Маріковський відповідає "ми над цим працюємо, скоро покажемо". І так раз за разом.
І це за повної тиші і мовчання усіх тих, кому ми рік тому дякували за прийняття закону у першому читанні.
То виходить, реформа нікому не потрібна? Якщо потрібна, то тоді давайте сьогодні також зробимо флешмоб і запитаємо у депутатів, профільного міністра і голови профільного комітету "Де закон, що покликаний запустити реформу?"
Спільну заяву громадських організацій дам у коментарі.
На фото - за моєю спиною в'їзд на полігон у Підгірцях, куди у складі побутових відходів заїздить все, що лише можна уявити. І отак несортоване, необроблене лягає в землю.
Читати "Моя Київщина" у Facebook