#

У першому півріччі 2021 року поліція Київщини показала високий результат

Андрій Нєбитов (Заступник начальника поліції України)

21.07.2021 20:58
У першому півріччі 2021 року поліція Київщини показала високий результат
Андрій Нєбитов
Сьогодні ми провели колегію Головного управління щодо діяльності поліції Київщини за перше півріччя 2021 року.
Попри те, що правоохоронці працювали в умовах карантинних обмежень, всі наші підрозділи ефективно виконали завдання керівництва держави, МВС та Національної поліції України.
Хочу відзначити, що результати розкриття злочинів в Київській області покращуються щороку. Так, упродовж 2021 року зареєстровано 8722 кримінальних правопорушень, розкрито 5320. (У 2020 році було розкрито 4869 злочинів).
За перше півріччя 2021 року на Київщині вдвічі зменшилась кількість тяжких та особливо тяжких злочинів корисливо-насильницької спрямованості. З 291 зареєстрованого особливо тяжкого злочину 226 розкрито, а це - 77,7 %.
Розкрито усі умисні вбивства, розбійні напади та грабунки.
Ефективно триває і боротьба з організованою злочинністю. З початку року поліція Київщини викрила 32 організовані злочинні групи, і матеріали щодо них вже скеровано до суду.
Загалом же за перше півріччя підрозділами слідства та дізнання розслідувано та направлено до суду понад 2800 кримінальних проваджень. Вкотре наголошую на тому, що кожен затриманий злочинець – це попередження як мінімум двох злочинів.
Ефективно показав себе на Київщині і проєкт "Поліцейський офіцер громади". Наступний важливий крок у розвитку цього напрямку - набір офіцерів громади з-поміж цивільних осіб без вікових обмежень. Нововведення стартує вже з серпня цього року.
Також вперше в Україні на Київщині започатковано проєкт щодо безпеки дітей "Поліцейський – учасник освітнього процесу". Він передбачає участь поліцейських у шкільному житті, формування безпечного дитячого середовища, профілактику булінгу, агресії, а також запобігання конфліктам між учнями та вчителями.
Ми маємо на меті виховати правосвідоме покоління, тож давайте не забувати вислів Отто фон Бісмарка - "Той, хто економить на школах, буде будувати в’язниці".
Вірю, що спільними зусиллями поліції, місцевих органів влади та громади ми створимо безпечний простір на території Київщини.
Читати "Моя Київщина" у Facebook