#

"Досягнуті" фінансові показники комунальних підприємств КОР викликають чимало запитань і спонукають до ретельного аудиту

Ярослав Добрянський (заступник голови Київської облради)

13.07.2021 11:04
"Досягнуті" фінансові показники комунальних підприємств КОР викликають чимало запитань і спонукають до ретельного аудиту
Київська обласна рада має 130 підприємств, закладів і установ в комунальній власності, які працюють в галузях культури, освіти, спорту, медицини тощо.
Більшість із них неприбуткові, тому фінансуються з обласного бюджету, однак є й такі, що працюють на комерційній основі. Працюють для того, щоб не отримувати з обласного бюджету, а навпаки, наповнювати його.
Однак господарська діяльність деяких із них є баластом для обласної ради, а "досягнуті" фінансові показники викликають чимало запитань і спонукають до ретельного аудиту.
Учора спільно з колегами-депутатами Київської обласної ради взяв участь у засіданні робочої групи із заслуховування керівників комунальних підприємств КОР щодо перспектив існування комунальних підприємств області та щодо стану їхньої фінансово-господарської діяльності.
Упродовж кількох тижнів члени робочої групи заслухають звіти керівників усіх комунальних підприємств КОР, вивчать стан їхньої діяльності, ефективність менеджерських кроків, приймуть низку рішень щодо оптимізації витрат КП, та розглянуть можливість збільшення обсягів надання послуг жителям пристоличної області.
Вже надано перші доручення тим керівникам, хто звітував учора про свою роботу, у частині ефективності діяльності КП КОР.
Працюємо, турбуючись про співвідношення кількості та якості надання послуг для жителів Київщини та про ефективне наповнення бюджету для потреб області.
Читати "Моя Київщина" у Facebook