#

Чорнобильська катастрофа стала надвипробуванням для багатьох поколінь

Андрій Нєбитов (Заступник начальника поліції України)

26.04.2021 20:12
Чорнобильська катастрофа  стала надвипробуванням для багатьох поколінь
Сьогодні виповнюється 35 років з дня аварії на Чорнобильській атомній електростанції. День, який ми всі пам’ятаємо, день, який неможливо забути.
26 квітня 1986 року дата найбільшої катастрофи в історії ядерної енергетики. Трагедія, яка десятки років поспіль турбує Київщину та Україну. Яка не лишає байдужою увесь світ. Подія яка стосується кожного із нас особисто.
Чорнобильська катастрофа стала надвипробуванням для багатьох поколінь.
Тож нині ми вшановуємо ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Їх героїзм, мужність та самопожертва завадили ще більш страшним наслідкам, врятували мільйони життів.
Саме працівники органів внутрішніх справ Київщини першими прийшли на допомогу громадянам в зоні катастрофи, готували екстрену евакуацію, охороняли порядок.
З дня трагедії і ще роки поспіль до протидії наслідкам катастрофи залучили 7 тисяч працівників органів внутрішніх справ Київщини. 570 ліквідаторів ветеранів заплатили за порятунок громадян своїм життям. Ми цінуємо героїзм наших колег. Ніколи не забуваємо їх подвиг!
Дякую усім учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній станції. Ви - символ мужності та відданості своєму народу.
Читати "Моя Київщина" у Facebook